Mooie welkom- en overstapdienst

Op zondag 16 juni 2024 was er de jaarlijkse welkom- en overstapdienst. Het was een dienst, die samen met de “overstappers” en hun ouders was voorbereid en dat was onder andere te merken aan de muziek die vanmorgen te horen was. Zo klonk het mooie lied “You say” van Lauren Daigle.

Nora Bouwman werd door Marjolein Meier welkom geheten bij de kindernevendienst. Bij zo’n welkom horen natuurlijk cadeautjes en er was voor haar ook een rugzak. Een lege rugzak is op dit moment symbolisch voor alles wat Nora nog mee mag krijgen in haar jonge leven en ook bij de kindernevendienst.

We wensen Nora toe dat die rugzak de komende jaren gevuld mag worden met een waardevolle inhoud, die haar zal helpen en ondersteunen bij haar levensreis.

Emmi Brunsman en Fenne Faber verlaten deze zomer de basisschool en gaan beiden naar het Noordik. Ook de kindernevendienst zijn ze inmiddels ontgroeid. Naast het bijwonen van de “normale” diensten in de Kapel is er voor hen de mogelijkheid om in de komende jaren mee te doen aan de kelderdiensten.

Ds. Kees Benard had in de afgelopen week een gesprek gevoerd met Emmi en Fenne en daarbij ook het spel “Jenga” gespeeld. Tijdens de dienst kwam ds. Benard hierop terug en legde een verband tussen de trucs en valkuilen bij het spelen van dit spel met zaken die in het leven en bij het opgroeien belangrijk zijn.

De ouders van Emmi en Fenne verwoordden op een mooie manier de eigenschappen van hun dochters en hun liefde voor hen. Zoals een gemeentelid het prachtig schreef: “Als alle mensen als kind dit soort liefdevolle woorden hadden gehoord was de wereld een stuk mooier en vriendelijker geweest”. Voor de volledige reactie: klik hier (onderaan de betreffende pagina).

Ook Emmi en Fenne kregen een rugzak mee, maar deze rugzak was al wel voor een mooi gedeelte gevuld. De inhoud van de voor hen waardevolle onderdelen hadden ze al benoemd. Emmi en Fenne waren  eensgezind over wat ze van thuis, school en kerk hebben meegekregen. Ze noemden:

Zelfvertrouwen, geloof, vriendinnen,
ervaringen en Gods nabijheid.

Inderdaad een rijke schat om mee te nemen!

Foto’s Jaap de Beer
Tekst Dick van der Meijden

 

Categories: Fotoalbum, Nieuws

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.